Grondboringen
Wij leveren veel bodemgebonden bronsystemen. Dit doen we met behulp van onze eigen boorstelling die geschikt is om op relatief kleine percelen bronnen verticaal in te boren. Groot pluspunt van deze bodemgebonden bron is het hoge rendement wat gehaald kan worden uit energie uit de bodem. De temperatuur van de bodem is nagenoeg constant en daarmee kan het totale energieconcept optimaal werken.
Bodembron
Een gesloten bronsysteem haalt energie uit de bodem. Dit systeem bestaat uit – vaak meerdere- lussen die verticaal worden ingebracht. Deze lussen zijn tot ruim 150 meter diep aan te brengen door middel van verticale grondboringen.
Het aantal lussen en de lengte daarvan worden bepaald door de berekeningen gebaseerd op de benodigde capaciteit en de bodem opbouw ter plaatse. Als het systeem klaar is, stroomt er een mengsel van glycol en water door de lussen. Dit mengsel neemt energie op uit de bodem. Via de warmtepomp in de woning wordt deze opgenomen energie afgegeven aan het verwarmingssysteem.
Het voordeel van een gesloten bronsysteem is dat het nagenoeg onderhoudsvrij is en dat naast verwarmen óók passieve koeling met hetzelfde systeem mogelijk is, waarbij de bodembron wordt geladen. Dus: een warm huis in de winter en een koel huis in de zomer met hetzelfde systeem!
Voor het energieconcept met een bodembron gebruiken wij een brine/water warmtepomp, van de serie Eco Forest eco geo.
Luchtbron
Een luchtbron maakt gebruik van de buitenlucht als bron. Een luchtbron is een prima toepassing wanneer er bijvoorbeeld onvoldoende ruimte is voor boorwerkzaamheden of wanneer wet- en regelgeving grondboringen niet toelaat. Voor energie-uitwisseling met de buitenlucht gebruiken wij de Stefani drycooler.
Dit is een buitenunit, waarbij door slimme dimensionering van de drycooler geluidsoverlast geen thema is. Een water/glycol mengsel zorgt voor de energieoverdracht naar de warmtepomp. Via de warmtepomp in de woning wordt deze opgenomen energie afgegeven aan het verwarmingssysteem. Voor het energieconcept met de buitenlucht als energiebron gebruiken wij een brine/water warmtepomp in combinatie met een buitenunit.
Hybride bron
De combinatie van het beste van twee bronnen:
In de winter en in de zomer wordt er gebruikt gemaakt van de constante temperaturen uit de bodembron. In het voor- en najaar wordt gebruikt gemaakt van de Stefani drycooler. Dit systeem komt optimaal tot zijn recht bij installaties met een verhoogde warmtevraag, denk bijvoorbeeld aan woning met een zwembad of een groot bedrijfspand.
Door efficiënt van beide energiebronnen gebruik te maken wordt het hoogst haalbare rendement gerealiseerd. Voor dit energieconcept gebruiken wij een brine/water warmtepomp van de serie Eco Forest Eco GEO in combinatie met een bodembron en een Stefani drycooler. Met dit concept wordt het beste uit twee energiebronnen samengevoegd.
Aquathermie
Beschikt u over eigen, stromend oppervlaktewater?
Dan is wellicht aquathermie als energieconcept voor u een optie.
Hierbij maken wij gebruik van eigen ontwikkelde warmtewisselaars die toepasbaar zijn in oppervlaktewater. Als het systeem klaar is, stroomt er een mengsel van glycol en water door de lussen. Dit mengsel neemt energie op uit het oppervlaktewater. Via de warmtepomp in de woning wordt deze opgenomen energie afgegeven aan het verwarmingssysteem.
Voor het energieconcept met aquathermie gebruiken wij een brine/water warmtepomp, van de serie Eco Forest Eco Geo.
Heeft u vragen of wilt u een prijsopgave?
Neem vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door uw gegevens achter te laten via het contactformulier of door ons een e-mail te sturen.